Select Page

Projekt Bodi dober, bodi kul

Projekt Bodi dober, bodi kul (koordinatorka Andreja Batista Zeljković)

Naša šola se tudi v tem šolskem letu pridružuje vseslovenskemu izzivu-projektu z naslovom

»Bodi dober, bodi kul » 

Projekt ima pomembno sporočilo: ni vseeno, kakšen vzornik je posameznik, s svojim obnašanjem pa močno vplivamo na razvoj mladih možganov in prav vsak je vzornik, pa če to želi ali ne. Ima pa vsak izbiro, ali bo dober ali slab vzornik.

Projekt “Bodi dober, bodi kul!” želi prispevati k boljši družbi, usmerjeni k dialogu, sodelovanju, odgovornosti, strpnosti. Naša želja je vzgojiti mlade v odgovorne ljudi z zdravimi vrednotami, zdravo mero samozavesti, s sposobnostjo odločanja in s spoštovanjem do sebe ter drugih.

Skupaj z otroki bomo pripravili načrt za dobro delo v naši ustanovi in lokalnem okolju. 

Želimo spodbujati otroke in mladostnike k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, da lahko prav vsak prispeva k boljšemu življenju v skupnosti – naj bo to pomoč starejšemu občanu na poti iz trgovine, obisk bolnega in osamljenega, čiščenje snega ali pa prenova igrišča v okolici.

Vloge vzornikov se zavedajo tudi številni znani Slovenci, ki so podprli projekt. Med ambasadorji so med drugim tudi Boris Cavazza, Damir Skomina,  Sara Isaković, Zmago Sagadin, Lorella

Flego,Sani Bečirović, Tine Urnaut, raper Zlatko.  Vzornik pa si tudi ti, zato bodi dober, bodi kul!

Dostopnost