Select Page

Pešbus bo ponovno vozil!

Šolsko leto se je uspešno začelo, zato bomo začeli tudi z izvajanjem Pešbusa. Že sedmo leto nagovarjamo učence in tudi starše ter spremljevalce, da podprejo hojo otrok v šolo v sklopu širšega projekta Aktivno v šolo. Dokazov o pozitivnih učinkih jutranje hoje v šolo v družbi vrstnikov je nešteto. Naše pridne spremljevalke lahko same potrdijo, da jutranji sprehod predstavlja res prijeten začetek delovnega dne. Za otroke pa je takšen začetek dneva še boljši, saj se možgančki dodatno napolnijo s kisikom in se lažje spoprimejo s šolskimi obveznostmi.

Pešbus bo začel voziti v ponedeljek, 9. 9. 2024 na že ustaljenih progah iz Trpčan ter iz Podgraj preko Kuteževega do šole. Spremstvo je že zagotovljeno, za lepo vreme so pogajanja pri koncu, zato lepo vabljeni vsi učenci, da se pridružite. Vabljeni tudi pogumni prvošolci.

Vse postaje so označene tudi z uro odhoda.

Ob tem povabilu še iskrena zahvala Baru Kočanija oziroma lastniku Janezu Grlju, ki je več kot velikodušno vse lanskoletne udeležence in spremljevalce nagradil z brezplačno kepico sladoleda (in teh ni bilo malo). Hvala, da podpirate akcijo Pešbus.  

Dostopnost