RAZVEDRILKO

PONEDELJEK, 23. NOVEMBER

DAN BRUSNIC

Nekateri pravijo, da so brusnice čudež narave, drugi, da so zdravilo narave, »super sadje«. Toliko zdravilnih učinkovin skrivajo v sebi te male kiselkasto-grenke jagode, saj so zakladnica vitaminov, mineralov in dietnih vlaknin. Za zdravje celotne družine lahko s pomočjo odrasle osebe pripraviš odličen brusnični džem:

Brusnični džem

Sestavine:

  • 3 dl vode
  • 300 g suhih brusnic
  • 300g belega sladkorja
  • klinčki
  • ingver
  • 1 čajna žlička poprovih zrn
  • 3 žlice maraskina

Priprava:

 Suhe brusnice zvečer stresemo v vročo vodo in jih pustimo stati čez noč. Naslednji dan vsebino zavremo, dodamo sladkor po receptu, klinčke ter ingver. Mešamo toliko časa, da se sladkor raztopi. Kuhamo še 20 minut, vmešamo poprova zrna in maraskino. Še vročo vsebino vlijemo v segrete kozarčke, ki jih pokrijemo z odejo ter jih pustimo počasi ohlajati. Uporabimo ga za namaze palačink, domačih biskvitov, lahko pa ga tudi ponudimo k raznim pečenkam.

Pa dober tek! 😊

TOREK, 24. NOVEMBER

DAN SARDIN

Sardinam pravimo kar najljubša hrana možganov! Zakaj le? Sardine namreč spadajo v skupino najbolj zdrave, priročne in ekonomično sprejemljive hrane. Prehranjevanje z njimi je povezano z razpoloženjem, spominom, sposobnostjo razmišljanja ter še in še pozitivnih učinkovitosti teh rib.

Najbolje, da jih z mamo ali očetom kar pripravita! Lahko so pečene, ocvte, v marinadi… Za idejo si lahko ogledaš preprost recept ocvrtih rib:

Dostopnost